Janne K. Dale Hauger Oslo Min store dag

Verdens beste bursdagsgave / The best birthday present ever

For my English-speaking friends: See below. OPPDATERING: MÅLET OM Å SAMLE INN 10 000 KR ER NÅDD, MEN DET ER IKKE FOR SENT Å BIDRA! ALLE BIDRAG MOTTAS MED STOR TAKK! Rett før lørdagsgrøten skulle settes på bordet lørdag 2. august 1986, hastet min mor av gårde til Gjøvik sykehus. Fødselen var i gang. Noen timer senere kom Janne Kristine Dale til verden. Ei lita tulle med gulsot, kort tungebånd (jeg lespet store deler av barndommen), og munndiaré (jeg var i følge min mor et sjeldent snakkesalig barn). Jeg har snart hatt det store privileget å leve 30 hele år. Jeg går nå selv rundt med ei lita tulle på 6 måneder i magen, og lurer på hvordan verden kommer til å se ut for henne om 30 år. Av fullstendig egoistiske motiver håper jeg derfor å gjøre verden litt bedre innen den tid. Det kan man gjøre på mange måter - ved å påvirke politikere, bli kjent med naboen, plante et tre. Man kan også gi penger. Og da er Kirkens Nødhjelp det naturlige valget for meg. Da jeg jobbet i Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon, Changemaker, fikk jeg se flere av Kirkens Nødhjelps prosjekter på nært hold. Det nytter! Nå jobber de knallhardt for å sikre at mennesker på flukt i bl.a. Syria og nabolandene får den hjelpen de har rett på. Setter derfor et hårete mål om å samle inn 10 000 kr til Kirkens Nødhjelp innen utgangen av august 2016. Hvis 100 av mine familiemedlemmer, venner og kollegaer gir 100 kr hver er vi straks i mål! Håper du vil være med å gi meg verdens beste bursdagsgave! Lær mer om Kirkens Nødhjelps arbeid med flyktningsituasjonen her: https://www.kirkensnodhjelp.no/her-jobber-vi/flyktninger-i-europa/ ----------------ENLGLISH------------------- As I celebrate 30 years of life, I can’t even begin to express my thankfulness for all of the lovely people that have shaped my life in big and small ways, and for the opportunities I have received. As a small token of my gratitude, I’m hoping to pay it forward by trying to raise 10 000 NOK (approx 1200 US dollar) for Norwegian Church Aid by the end of August. Working for their youth organization, Changemaker, I’ve been lucky to observe the work of several of their fantastic partner organizations. I’ve seen what a difference they make working for justice all over the world, through emergency relief, long term development work and advocacy. You can read more about the work of Norwegian Church Aid and see where they work here: https://www.kirkensnodhjelp.no/en/. If you would like to donate, you could either: A) transfer money on Pay Pal (to jannedalehauger@gmail.com, and I’ll record it on this site manually) or B) Transfer money through this website. If you go with option B, here are some simple instructions (in case you don’t have the possibility of automatically translating the Norwegian text to English in your browser): INSTRUCTIONS: Click “Doner nå” (Donate now). This automatically selects your payment option as “Kort” (a debit or credit card). Fill out the amount you’d like to give: 100 NOK (approx 12 USD), 250 NOK (approx 30 USD), or 500 NOK (approx 60 USD) or fill out your own desired amount (all donations are charged in norwegian kroner, NOK). You will be asked to fill out your “Mobilnummer” (cellphone number) and “E-post” (email), but I believe these are optional. Click “Fortsett” (Continue). You’ll then be taken to a page where you are asked to check whether your card is a Visa card or Master Card. Click on the one that applies to you, and then hit “Neste” (Next/Continue). Here you’ll be asked to fill out three things: “Kortnummer” (The number on the front of your Visa or MasterCard) “Utløpsdato, Måned/år” (Expiration date, month and year) “CVV2” (The verification code consisting of the 3 last numbers on the back of your Visa card or MasterCard) Click “Betal” (Pay). On the next page you can enter your name and an optional message. Click "Fortsett" (Continue). Finaly, you'll be asked if you want to enter information in order to make your donation tax deductable, but as this only applies to Norwegian citiens this is not applicable. And that's that! THANK YOU for joining forces for a more just world!

16.07.2016 01.09.2016

Janne K. Dale Hauger