Marianne Torp Træthaug Lillehammer Min store dag

Gaver med en dypere mening

Jeg synes jeg har så mange samtaler om dagen, og kjenner i tillegg på egen frustrasjon, over alle julegavene som skal kjøpes. En ting er tiden det tar å finne noe som passer, for hvor ofte sier vi ikke til oss selv: "Men han eller hun har jo alt." Vi lever i ett så inderlig godt land, og svært mange av oss har egentlig alt vi trenger. Jeg er heldig å stadig bli minnet om det gode arbeidet Kirkens Nødhjelp driver i verdens fattige lang. Nå de siste ukene har vi vel alle fått oppfordringer fra ulike organisasjoner om å gi noe av vårt til de som kjemper for livet på Filippinene. For det er så mange som lider. Verden lider. Dette arrangementet vil oppfordre deg til å tenkte litt annerledes om de gavene du skal ordne til vokse mennesker som har alt. Hva med å bake kjeks som legges i en pen krukke med en kort der det står: "Takk for alt du er for oss. I år har vi gitt penger tilsvarende din gave til kirkens nødhjelp. Om alle gir litt blir det til sammen mye". Julen forteller oss om kjærlighets budskap --så kan vi jo gi noe av alt vi har. Både kjærlighet og penger.

17.11.2013 24.12.2013

Marianne Torp Træthaug