Adrian, Leo, Yves og Arman Asker Støtt Kirkens Nødhjelp

Grønne skoler på Haiti

Hvert år arrangerer elevrådet ved Nesbru videregående skole en aksjonsdag der elevene samler inn penger til et humanitært formål. I år foregår dette fredag 24. November. «Aksjonsdagen» er vår versjon av OD-dagen som mange kanskje er kjent med fra før. Vi bruker dagen til å samle inn penger til et veldedig formål, i vårt tilfelle er det Kirkens Nødhjelps prosjekt: «Grønne skoler på Haiti». På Haiti jobber de fortsatt med å stable samfunnet tilbake på beina etter orkanen Matthews herjinger i fjor høst. Dette gjør at pengene vi samler inn på aksjonsdagen er mer trengende enn noen gang, og vi håper dere lar dere engasjere til å donere så mye penger som mulig. Den 12. januar 2010 ble Haiti rystet av et kraftig jordskjelv med sentrum like utenfor hovedstaden Port-au-Prince etterfulgt av flere kraftige etterskjelv. Antall rammede var svært høyt, og det er anslått at ca 316 000 mennesker mistet livet og mer enn 1,5 millioner mennesker ble hjemløse. Verdenssamfunnet og frivillige organisasjoner, blant dem Kirkens Nødhjelp, organiserte et storstilt hjelpeapparat for å hjelpe befolkningen. Syv år etter jordskjelvet er nøden fortsatt stor etter at Haiti er igjen ble rammet av en enorm katastrofe i 2016. Behovet for bistand er større enn noen gang.

22.11.2017 24.11.2017

Adrian, Leo, Yves og Arman