Ian Andersen Oslo Min Syria-aksjon

Ullernfaret 16E

Jeg var nylig i København, uten batteri på telefonen. Jeg prøvde å finne veien hjem, men gikk stadig feil. I nærheten av der jeg bodde møtte jeg en muslimsk mann fra India ved navn Rana. Å si at jeg møtte han blir litt feil, for han lå bevisstløs inntil et gjerde ved en kirkegård og så nærmest død ut. Jeg sparket borte i han og sa på min beste dansk: "Er du OK?" Han gryntet så vidt det var. Etter et par spark til og en hånd på hodet våknet han så vidt til liv. "Don't snatch my things, please." veste han med all sin makt. Jeg spurte han om han trengte noe. "Water" sa han. Jeg svarte han med et kort "I'll be back." Kort tid etter var jeg tilbake med vann. Jeg endte opp med å måtte helle det i munnen hans. Han drakk så godt han kunne. Til slutt kunne han stå på sine egne ben, snakke, le, leve. Han takket meg uendelig mye. Dagen etter da jeg returnerte til Oslo, var noe av det første som møtte meg en hyggelig kirkens nødhjelpmedarbeider, som jobbet for å verve folk til rent vannprosjektet. Jeg meldte meg på med en gang og har bestemt meg for å fortsette arbeide for at alle mennesker i verden har tilgang på vann.

19.07.2017 18.08.2017

Ian Andersen